Mijn motivatie

Ook ik heb mijn struggles als het op het afvallen aankomt. Jeetje, waarom is het zo moeilijk en waarom lukt het mezelf niet. Ik heb de strijd nog steeds niet opgegeven en blijf ervoor vechten. Ja vechten, zo voelt het vaak. Het is soms zo oneerlijk en teleurstellend. Een hele week goed je best gedaan te hebben en dan slechts 200 gram minder op de weegschaal te zien.

Dit overkwam mij afgelopen week, heel goed mijn best gedaan, 2x gesport en 3x een half uur gewandeld of gefietst. Ik had me bijna uit het veld laten slaan zoals zovelen dat zouden doen maar ik heb mezelf kunnen motiveren en mezelf de volgende vragen gesteld:
1: Heb je honger gehad? nee!
2: Heb je 1 of meerdere koekjes bij de koffie gehad? Ja!
3: Ben je uit eten geweest? Ja!
4: Heb je het gevoel gehad op dieet te zijn? Nee!

Lieve Debbie, (ik zei dit tegen mezelf) Je bent 200 gram afgevallen, als je dit iedere week doet dan ben je over een jaar 10 kilo lichter. Hoe fijn is het dat je geen honger hebt gehad, je bent uit eten geweest, je hebt af en toe een koekje bij de koffie gehad en totaal geen hongergevoel. Dit klinkt toch als een super mooi resultaat.

Ik heb totaal geen invloed hoe mijn lichaam reageert op het afvallen maar daar waar ik wel invloed op heb ga ik aanpakken. Ik voel me sterk en geloof erin dat ik mijn doel ga halen. Vol goede moed blijf ik doorgaan met de richtlijnen gezonde voeding van Bodysupport.