Ik dacht dat het onmogelijk was om af te vallen met lipoedeem


Ik was groepslesdocent in 2010 met obesitas en gaf 3 uur in de week les.
Ik vond het sporten heerlijk en genoot er met volle teugen van. Natuurlijk wilde ik heel graag afvallen maar dacht dat dit onmogelijk was omdat ik lipoedeem heb. 


Mijn collega fitness instructeur had een proefpersoon nodig voor zijn opleiding als personal trainer en vroeg of ik dit wilde zijn. Hier heb ik gretig gebruik van gemaakt. Ik heb mij voor de volle 100% ingezet en ik merkte dat ik resultaten kreeg. Ik zag weer mogelijkheden en deed steeds beter mijn best door betere keuzes in mijn voeding te maken en meer te bewegen.

Ik ging op mijn voeding letten door in ieder geval zo min mogelijk te snaaien. Ik snaaide best wel veel maar had dit niet zo in de gaten, ik dacht dat het snaaien wel meeviel. Ik had altijd een enorme eetlust en leek onverzadigbaar. Na 4 boterhammen in de middag kon ik best nog een paar beschuiten met hagelslag eten.

Ik was het zat en wilde dit echt niet meer.
Ik ging het probleem van overgewicht aanpakken en veranderde her en der de calorieën bommetjes. Dat koekje bij de koffie is een appeltje geworden en in plaats van vla na het warme eten is mijn toetje een waterijsje geworden. Ik ging nog meer sporten en het afvallen was begonnen. Ik merkte dat mijn conditie vooruit ging en dat ik sterker en fitter werd. Ik begon me zelfverzekerder fitter te voelen en kwam weer lekkerder in mijn vel te zitten. In 2 jaar tijd was ik 23 kilo afgevallen en wat was ik blij. Het is dus echt mogelijk om met lipoedeem af te vallen!

 

Dit is typisch Debbie 

1: Ik ben heel enthousiast als ik over voeding praat. Wil iemand iets weten over diëten, vraag het mij en ik vertel je mijn ervaring of de kennis die ik ervan heb. Dit kan gaan over maaltijdvervangers, calorieën tellen tot aan medicatie of maagverkleining toe. Ik geniet ervan mijn kennis te delen zodat ook jij er je voordeel mee kan doen.

2: Ik ben gediplomeerd gewichtsconsulent met overgewicht. Ik heb veel kennis over voeding maar heb zelf mijn streefgewicht nog niet bereikt. Een pamperverkoper draagt zelf ook geen pampers ;)

 3: Ik ben een optimist. Voel ik me down omdat ik de hele week heel erg goed mijn best heb gedaan met afvallen en geeft de weegschaal niet het gewenste resultaat? Dan kan ik mezelf heel goed motiveren door de dingen die wel goed zijn gegaan te benoemen, zodat ik met een positief gevoel verder kan met gewicht verliezen. 

4: Ik heb een groot  doorzettingsvermogen en denk in oplossingen. Ik laat me niet uit het veld slaan. Pijn in mijn kuit, bloedarmoede of een zere voet? ik blijf sporten om mij beter te voelen. Lukt het lopen niet, dan ga ik fietsen. 

5: Ik ben snel emotioneel. Er is niet veel nodig om mij te laten huilen. Tijdens het voorstelrondje bij de weerbaarheidstraining die ik had, schoot ik al vol en begon ik te huilen. Niet omdat ik verdrietig was maar omdat ik in de belangstelling stond.

Mijn visie is dat iedereen -dus ook ik- kan afvallen ook al heb ik duizenden diëten gedaan en ben ik de weg in dieetland helemaal kwijt. Wat daarvoor nodig is, is een positieve mindset, geduld en doorzettingsvermogen. Afvallen hoeft helemaal niet moeilijk te zijn en genieten hoort er ook zeker bij. Ik zie in dat ik goed bezig ben om mooie afslankresultaten te behalen, hoe langzaam het soms ook gaat. Ik heb zin om door te blijven gaan met afvallen en bewegen en ben blij met ieder onsje die eraf is. 

 

Als je me écht zou kennen, dan zou je weten dat… 

-        Ik heel erg impulsief ben. Ik koop net zo makkelijk een nieuwe auto als een brood bij de bakker. Toen ik samen met mijn man naar de garage ging om de auto te laten maken, keken we even rond in de showroom en kwamen er binnen een uur met een gloednieuwe auto vandaan. 

-        Ik heel erg goed kan luieren en niets doen. Op zondag vind ik het heerlijk om de hele dag in mijn pyjama te blijven en op de bank te hangen met mijn telefoon in de hand om door sociale media te scrollen. Ik kijk dan graag op Facebook of Instagram en kijk naar filmpjes van mensen die al heel veel zijn afgevallen. 

-        Ik altijd een enorme eetlust heb. Ik kan ontzettend veel en vaak eten en ik moet mijzelf flink inhouden om niet al het slagroomgebak wat over is na een verjaardag in 1 keer op te eten. 

-        Ik heel erg van wandelen hou. Ik trek graag mijn wandelschoenen aan om met Nederlandstalige muziek van Nick en Simon in mijn oor een half uur te gaan lopen rondom de kinderboerderij in Almelo. Dit doe ik het liefste iedere dag. 

-        Ik naast mijn werk als gewichtsconsulent ook nog werk in de ouderenzorg.  Ik vind het fijn om voor mensen te zorgen en ze te kunnen helpen. Dit doe ik met heel veel liefde en plezier. Ik wil dit graag blijven doen omdat ik de combinatie zo fijn vind.