Over mij


Na de tweede afwijzing voor een maagverkleining wilde ik het afvallen opgeven. Ik dacht dat het me nooit zou lukken om 35 kilo af te vallen. Ik had pijn in mijn voeten, mijn veters strikken was iedere keer weer een uitdaging omdat mijn buik in de weg zat en als ik 1 trap opliep hijgde ik nog harder dan een hond die bij 30 graden 10 kilometer naast een fiets heeft gerent. Gelukkig is dat nu niet meer zo en kan ik  makkelijk 2 trappen omhoog lopen zonder helemaal bekaf te zijn. 

Het moment dat ik dacht `No more!’ was toen ik bij de huisarts zat in juni 2023 voor een te hoge bloeddruk en slaapapneu. Het gesprek begon over afvallen te gaan. Hij vertelde mij “met 5 kilo gewichtsverlies bereik je ook al gezondheidswinst”. Wauw dit was wat ik moest horen, 5 kilo afvallen moet toch wel kunnen! 

Ik zag weer mogelijkheden en ging aan de slag met een voedingsplan volgens de richtlijnen gezonde voeding van het voedingscentrum en maakte bewuste voedingskeuzes. Ik at gewoon hetzelfde als altijd alleen werden de porties steeds iets kleiner en ook veranderde ik  her en der de calorieën bommetjes. Een boterham met chocoladepasta werd een boterham met kipfilet, dat koekje bij de koffie is nu een appeltje en in plaats van vla na het warme eten is mijn toetje nu een waterijsje geworden. Mijn grote afvaldoel om 35 kilo kwijt te raken heb ik kleiner gemaakt naar stapjes van 5 kilo waardoor het ineens haalbaar lijkt. 

Het afvallen is begonnen en de eerste 5 kilo ben ik kwijt. Ik merk dat mijn conditie vooruit is gegaan door het gewichtsverlies en het sporten. Ik ben gaan wandelen en geniet van het bewegen in de frisse buitenlucht. Ik voel me zelfverzekerder en sterk. Ik zit gewoon weer lekkerder in mijn vel. 

 

Dit is typisch Debbie 

1: Ik ben heel enthousiast als ik over voeding praat. Wil iemand iets weten over diëten, vraag het mij en ik vertel je mijn ervaring of de kennis die ik ervan heb. Dit kan gaan over maaltijdvervangers, calorieën tellen tot aan medicatie of maagverkleining toe. Ik geniet ervan mijn kennis te delen zodat ook jij er je voordeel mee kan doen.

2: Ik ben gediplomeerd gewichtsconsulent met overgewicht. Ik heb veel kennis over voeding maar heb zelf mijn streefgewicht nog niet bereikt. 

 3: Ik ben een optimist. Voel ik me down omdat ik de hele week heel erg goed mijn best heb gedaan met afvallen en geeft de weegschaal niet het gewenste resultaat? Dan kan ik mezelf heel goed motiveren door de dingen die wel goed zijn gegaan te benoemen, zodat ik met een positief gevoel verder kan met gewicht verliezen. 

4: Ik heb een groot  doorzettingsvermogen en denk in oplossingen. Ik laat me niet uit het veld slaan. Pijn in mijn kuit, bloedarmoede of een zere voet? ik blijf sporten om mij beter te voelen. Lukt het lopen niet, dan ga ik fietsen. 

5: Ik ben snel emotioneel. Er is niet veel nodig om mij te laten huilen. Tijdens het voorstelrondje bij de weerbaarheidstraining die ik had, schoot ik al vol en begon ik te huilen. Niet omdat ik verdrietig was maar omdat ik in de belangstelling stond.

Mijn visie is dat iedereen -dus ook ik- kan afvallen ook al heb ik duizenden diëten gedaan en ben ik de weg in dieetland helemaal kwijt. Wat daarvoor nodig is, is een positieve mindset, geduld en doorzettingsvermogen. Afvallen hoeft helemaal niet moeilijk te zijn en genieten hoort er ook zeker bij. Ik zie in dat ik goed bezig ben om mooie afslankresultaten te behalen, hoe langzaam het soms ook gaat. Ik heb zin om door te blijven gaan met afvallen en bewegen en ben blij met ieder onsje die eraf is. 

 

Als je me écht zou kennen, dan zou je weten dat… 

-        Ik heel erg impulsief ben. Ik koop net zo makkelijk een nieuwe auto als een brood bij de bakker. Toen ik samen met mijn man naar de garage ging om de auto te laten maken, keken we even rond in de showroom en kwamen er binnen een uur met een gloednieuwe auto vandaan. 

-        Ik heel erg goed kan luieren en niets doen. Op zondag vind ik het heerlijk om de hele dag in mijn pyjama te blijven en op de bank te hangen met mijn telefoon in de hand om door sociale media te scrollen. Ik kijk dan graag op Facebook of Instagram en kijk naar filmpjes van mensen die al heel veel zijn afgevallen. 

-        Ik altijd een enorme eetlust heb. Ik kan ontzettend veel en vaak eten en ik moet mijzelf flink inhouden om niet al het slagroomgebak wat over is na een verjaardag in 1 keer op te eten. 

-        Ik heel erg van wandelen hou. Ik trek graag mijn wandelschoenen aan om met Nederlandstalige muziek van Nick en Simon in mijn oor een half uur te gaan lopen rondom de kinderboerderij in Almelo. Dit doe ik het liefste iedere dag. 

-        Ik naast mijn werk als gewichtsconsulent ook nog werk in de ouderenzorg.  Ik vind het fijn om voor mensen te zorgen en ze te kunnen helpen. Dit doe ik met heel veel liefde en plezier. Ik wil dit graag blijven doen omdat ik de combinatie zo fijn vind.